сони са установили, че да вземат пазар от канон и никон трябва да псукат наистина иновативни неща, неща дето поне изглежда, че имат нещо повече и са просто кул да се ползват. това са а7-ците. всичко друго е за запълване на дупки в пазара и присъствие, за да не може другите да си правят каквото си искат, защото некой ако си купи а68 вместо 5500, има много по-голям шанс после да си вземе и а7р2 от колкото д750 или д4с

.
ще продават във веригите за всякаква техника и хората дето все още си мислят, че нексоподобните са сапунери, та дори и за 7к и колкото и партизани, дето са си скътали канона или никона, да ги убеждават в противното. тия хора обикновенно си мислят, че и смарфоните са дяволски машини за следене. също така, има много хора с минолта обективи, а а6000/а5100 за да ги подкара, трябва още 300-400 лева за адаптер с автофокус от 2000-та година. да не говорим, че а6000 + еа2/4 + 70-210 е смешно направо. и тия хора си ги пазят минолта обективите -няма ги на пазара. и като му кажеш на човека, ами нема ти работят обективите, е земи си тука от тия - два пъти са по-скъпи и са по-смотани, щото 50/1.8Е колко да е по-хубав от 50/1.8А, а е тамън 2 пъти по-скъп. същото е за 35-цата. 85мм е 2к или некакви съмнителни ръчнофокусни обективи. 200+мм нема. нема телеконвертори. туриш ли светкавица нема удържане на апарата, а сони светкавиците са кютуци. широкото и то е по-скъпо от това за а, а там и имат планина да преместят за да прокопсат. разбирам фрустрацията на хората с е камери, когато вместо сони да запълни тия дупки, пуска а тела, дето не е много ясно за какво са, но все пак има и хора, които имат нужда и от а тела. защо тия хора, трябва да си купуват никон, който също има много хубава и по-евтина от е 35-ца?
на мен след а700 и а77м2, да не кажа и а100, първото е тяло дето ми харесва е а7м2 и то с уговорки. но пак сони не правят нищо за да улеснят прехора на хората от а към е. защо не пуснат съвременни преходници или еа3 с отвертка, особен като сега ще пуснат фазовия фокус с преходниците в а7м2. аз имам тамрон 70-200 и много си го харесвам(хубав, евтин и светъл) 3-те пъти в годината кото ми потрябва, но как да си взема а7м2 като там ще работи по зле от колкот и на а68? щото една снимка като не е на фокус голем праз, че сензора е 42мп или визьора е с Т*. алтернатива е един стоп надолу и 2500 лева. ами не мерси. да не говорим, че в момента както имам ссм и не ссм обективи ми требват и два преходника. fubar. а ако продам всичко това дето имам, с ръка на сърцето мога да кажа, че ще си взема никон д750 или даже д810, със сигурност ще фокусират и мерят по-добре поне още 5 години спрямо а7-ците.
човека си го каза - "в момента с преходник е по-зле отколкото и най-тъпото а, затова ще пускаме а тела". има избор, а от това по-хубаво нема. стискаме палци, сони да пуснат митичните 8 нови обектива за е и поне 3 от тях да са под 1000 лева, щото ако са все G-та или ZE, за по 3000+, все в гъза.