Смени големината на шрифта


Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 4 мнения ]
Автор Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
sathv
  Вмъкване на аудио при обработка на клип
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2017, 23:00 
Аватар

Рег.: 31 Дек 2015, 03:01
Мнения: 97
Здравейте, имам видео файл със звук с продължителност 2 часа формат mpeg2. Отделно при заснемането е записан отделен звуков файл на рекордер с много по-високо качество от оригинала. Формат wav. Целта е при видеообработката да премахна оригиналното аудио и да го заменя, със wav файла. Последния е синхронизиран с видеото. Работя с corel video studio. Та какво правя. Зареждам видеофайла на тайм линията. Натискам split audio и звуковия файл излиза на voice track. Трия го от там и на негово място вмъквам по-добрия wav файл. До тук всичко е наред. Мога да конвертирам видеото в какъвто формат искам.
Проблема е следния. Искам преди конверта да го разделя на сцени и ненужните да ги поорежа. Но софтуера не дава. При опит за това казва да върна стандартния файл. Мога преди да орежа видеото да го експортна с новото аудио и после да отворя експортнатия фай и да го поорежа, ама това ли е правилния път?


В началото
 Профил  
 
Реклама

wrongname
  Re: Вмъкване на аудио при обработка на клип
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2017, 23:06 
Аватар

Рег.: 30 Мар 2012, 00:40
Мнения: 3127
Не би трябвало да имаш такъв проблем. За съжаление с тая програма не съм работил за да ти дам конкретен отговор, но adobe premier и iMovie нямат такива бъгове, слагаш всичко на таймлайна и режеш и сглобяваш колкото си искаш. Пробвай без да триеш оригиналното аудио просто да го намалиш до край, също като режеш, режи всички файлове на таймлайна заедно.________________________________________
YOU'LL NEVER WALK ALONE !!!

В началото
 Профил  
 
sathv
  Re: Вмъкване на аудио при обработка на клип
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2017, 23:28 
Аватар

Рег.: 31 Дек 2015, 03:01
Мнения: 97
То от таймлайна няма проблем да режа. Маркирвам си и двете пътеки видео и звук и си режа. Аз искам да ползвам функцията за автоматично разделяне на сцени Split by scene, както и Multi-trim video за отделни сегменти. Няма да вися 2 часа и да редактирам сцени. Получавам съобщението: The clips atriributes will be reset to default setting first before you can use Split by scene. При опит принудително да разделя клипа с функцията Split by scene, клипа се разделя без проблеми само с оригиналното му аудио. Допълнително вмъкнатото аудио не е разделено. Явно при така формулираната задача тези фунции работят само за оригиналния клип но не и за допълнително вмъкнато аудио.


В началото
 Профил  
 
MS
  Re: Вмъкване на аудио при обработка на клип
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2017, 17:43 
Аватар

Рег.: 01 Авг 2013, 11:07
Мнения: 506
коя версия на корела е ? По принцип ако е един фаил видеото не можи да се раздели на сцени или ако е се разделят са фалшиви при преконвертиране например кадето е светнала светкавица . Пробвай без да премахваш звука дай му заглушаване и wav го конвертирай в MP3 и сложи и синхронизирай на звукова пътечка.


В началото
 Профил  
 
Публикувай нова темаДобави отговор Страница 1 от 1   [ 4 мнения ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

 


Иди на:  Powered by phpBB © phpBB Group


Алфа Форум във Facebook