Техниксите серия 1200-1210 са уникални машини, най-доброто на което съм работил, отдолу целите са гумирани с някакъв антивибрационен материал, мотора им е много мощен, а и тежат около 15 кг единия, прочетете им техническите характеристики, удивителни са. Имах 2 броя, но просто заемат огромно място и ги продадох още преди 10-на години. Сега за Респрома

, позволи ми да не се съглася

, защото ни рамо има като хората, ни противотежести, ни регулиране, а и държач за дозата няма, дозите им бяха ужасни и звука също, най-много да надраскат плочите. Качествената и скъпа (евтини няма) доза е от огромно значение, тя вади звука до RIAA коректора на предусилвателя. Имал съм няколко дози вкл. Аудиотехника, Шур, Пикеринг, Стантон и Ортофон, които са най-яките, особено Конкорд ПРО. Оставих си един грамофон Stanton STR8-30 , среден клас, който беше ползван само за запис на ценни плочи, ама вече ги записах всички и сега стои като паметник на шкафа ми най-отгоре, я се сетя в годината да го пусна е така за кеф 1-2 часа и това е. Искам да ползвам мястото за поставяне на един Епсон Л805 и затова ще го продавам, ако някой има интерес да ми пише.