Здравейте. Наскоро си купих a6300 с китов обектив 16-50.
Искам да си купя един твърд и един варио обектив. Да са с хубаво боке и рязкост, бърз авто фокус, цветове, да не кривят и т. н. Абе както всеки, така и аз търся перфектните обективи

Парите не са проблем, но и да не прекалявам. Да кажем бюджет 3000лв общо за двата. От две седмици чета като луд, гледам филми в тубата, но вместо да се насоча се обърках съвсем. Затова и се регистрирах в този форум, с надеждата да ми се изяснят нещата. Ще снимам основно децата ми и кучето.Може някоя снимка и на жената. Обичам да снимам и пейзажи, както и цветя в по близък план. Също и street photography ме привлича.
Първоначално се насочих към zeiss 16-70mm, f4, но след много четене установих че е въпрос на късмет да се попадне на читава бройка и не ми се рискуват маса пари. Мисля от чужбина да си купя и гаранция надали ще има. Всъщност се надявам след около месец от Хонг Конг да имам възможност.
Другия обектив който ми допадна е zeiss 24mm f 1.8 , но за него прочетох противоречиви мнения. Много хора го хаpесват, но и не малко пишат негативи. А не е евтин, че да експериментирам.
Попаднах и на сигмите, 19мм,30мм,но се оказа че няма да фокусират достатъчно бързо да снимам децата или кучето в движение.
Обектива сони 18-105 ме спира с големия си размер. Zeiss touit 32mm пък бил с шумен автофокус..
А дали ще видя разлика, която си заслужава разликата в цената между zeiss 24mm и sigma 19mm? Ако може да ме насочите ще съм благодарен.